Špaldový celozrnný šrot 1kg
- Napíšte recenziu
4 pracovné dni
Špaldový celozrnný šrot z nemeckého, mestského mlynu ,, Stadtmühle-Geisingen,, odroda Oberkulmer Rotkorn , je považovaný za záruku zdravej a bezalergénnej výživy.
Zodpovedá nahrubo zošrotovaným špaldovým zrnám.
Používa sa najmä pri príprave chleba, nákypov, či zeleninových pečených knedličiek.
Recept: Špaldovo-slnečnicové pečené knedličky:
1cibuľa
1 PL slnečnicových semienok
cca 10g masla
1/2l vody
1 KL Hildegardinho korenia s galgantom
150g špaldového šrotu
2 vajcia
muškátové korenie, kamenná soľ
podla chuti čerstvé bylinky
1-2 PL celozrnnej strúhanky
olej na vyprážanie
Nasekanú cibuľu so slnečnicovými semienkami a maslom podusíme do sklovita, pridáme vodu, Hildegardino korenie a krátko povaríme. Vmiešame špaldový šrot. Prikrytú zmes necháme nakypieť na najnižšom stupni asi 10 minút. Primiešane vajcia, dochutíme a pridáme strúhanku, až kým dosiahneme želanú konzistenciu potrebnú na vytvarovanie zeleninových knedličiek. Opečieme na oleji z oboch strán.
Hodí sa k nim jogurtovo-bylinkový dip.
Krajina pôvodu: Stadtmühle Geisingen Nemecko
Distribútor: Slovakia Hildegard s.r.o., Bratislavská 1, 010 01 Žilina