Špaldová jemná krupica ( múka na halušky ) 1kg
- Napíšte recenziu
4 pracovné dni
Špaldová jemná krupica z nemeckého, mestského mlynu ,, Stadtmühle-Geisingen,, odroda Oberkulmer Rotkorn , sú považované za záruku zdravej a bezalergénnej výživy.
Krupička je produkt mletia, ktorého stupeň granulácie je niekde medzi múkou a krupicou (hrubá múka). Je to špeciálny produkt určený na výrobu cestovín. Výhodou oproti múke je, že jemne zrnitá štruktúra krupičky zabráni zlepeniu pri varení- je garanciou pevných cestovín. Výborne sa hodí aj na prípravu tradičných halušiek.
Recept: Binzenove špecle:
375g špaldovej krupičky
2 vajcia
soľ
1/4l vody
1PL oleja
Krupičku,vajcia,soľ vypracujeme do cesta, pridáme vodu, pričom podľa veľkosti vajec môžeme pridať aj o niečo menej ako 1/4l. Cesto má byť hladké a nie príliš tuhé. Cesto ďalej opracúvame metličkami ručného šľahača, až pokiaľ sa okolo nich nezačnú tvoriť bublinky. Veľký hrniec dopoly naplnený osolenou vodou zohrejeme a pridáme 1PL oleja. Časť cesta vložíme do vriacej vody pomocou cedidla na halušky, alebo ho postupne vykrajujeme z lopárika. Keď už špecle vyplávajú na povrch, sitkom ich vyberieme a položíme na teplé miesto, aby vychladli. Takto postupne spracujeme celé cesto.
Krajina pôvodu: Stadtmühle Geisingen Nemecko
Distribútor: Slovakia Hildegard s.r.o., Bratislavská 1, 010 01 Žilina